Blogg är mer än bara text

Bloggande, vare sig det är att man skriver långa tänkvärda inlägg, eller postar bilder dagsvis i appar med tillhörande text, är i stort sett omöjligt utan en mobil. Vi gör nämligen allt mer i mobilen snarare än via datorn, som vid det här laget är att börja betrakta som aningen daterad i jämförelse med en smartphone. Men vilka är egentligen de appar som vi använder allra mest i vår älskade smarta telefon för att uppdatera om våra liv?

 

Tjej kille iphoneFörutom Facebook, Instagram och Snapchat finns det en del appar som är nya och mest populära just nu, och mer om dessa kan man till exempel läsa om i denna artikel i Sydsvenskan. En av dessa är Periscope, som låter en sända video direkt från ens telefon och som gör att man kan söka bland flöden direkt på en världskarta och ramla rakt in i en annan persons verklighet någonstans i världen. Kanske en tonåring i Budapest som är ute och promenerar, en armenisk taxichaufför i New York eller något annat som är långt från ens eget liv. En annan är Kik som är en app med chatt som man kan använda utan telefonuppkoppling och kan liknas som sms fast via webben. Sedan finns också Google Photos, Buzzfeed som är nyhetsorganisationen som växer allt snabbare och publicerar allt mer seriös journalistik, Uber som är en snabbväxande tjänst för transporter där främst taxi ingår. Vidare nämns i artikeln Wunderlist, Slack och 1Password.

Nya appar gör det enklare att uppdatera om sig själv

I en artikel i Aftonbladet tipsas det om en hel drös med andra appar som tycks riktigt spännande, dessa är bland andra:

  • tonåringar smartphonesPeach – Som Facebook men på speed där du kan dela med dig om allt
  • Fling – Skicka bilder på dig själv till slumpmässigt utvalda personer anonymt
  • Line – Chatta med folk världen över och använd med avsevärt mycket fler emojis än på WhatsApp
  • Meerkat – Påminner om Periscope men här är livesändningarna i ett flöde

Men för allt detta krävs en fräsch mobil givetvis, och gärna en som är lite uppdaterad och har gott om minne för att klara hantera alla appar och alla bilder, videor och gifs som du sparar ned. Det gör att det blir ganska kaotiskt om din mobil skulle gå sönder. Men när ens iPhone på något sätt går sönder, som att skärmen exempelvis spricker, så är det enkelt att skicka in den på snabb iphoneservice och få tillbaka den så gott som ny igen. För det är ju svårt att klara sig i vardagen utan konstant tillgång till internet och alla ens viktiga appar.

Hur såg våra liv egentligen ut innan mobilerna, internet och datorerna kom in i våra liv? Detta kan vi minnas tillbaka på när vi ser denna artikel från damtidningen Amelia. För innan internet så fick man minsann ringa för att kolla upp öppettider på en butik eller restaurang, fick ”googla” i nationalencyklopedier, hitta låttexter till våra favoritlåtar i albumkonvolut och så vidare. Mer om detta finns att läsa här.