Har ditt glas på skärmen gått sönder?

Det råder delade meningar om vad en trasig skärm innebär för ens karaktär. En del tycker det är charmigt med en trasig lur, medan andra tycker att man verkar oseriös och slarvig. Om man är ute efter att imponera kan man i alla fall trösta sig med att det finns smarta sätt att laga telefonen på (och mindre smarta).

En trasig skärm imponerar inte på särskilt många. Är man dessutom egenföretagare och använder telefonen i sina jobbsammanhang ser det inte särskilt seriöst ut. En trasig skärm signalerar att man är slarvig, och lat som inte orkar laga den. En iPhone reparation går nämligen snabbt att få fixad. Har du en extragaranti på din telefon brukar det täcka en skärmlagning, och visar det sig dessutom vara ett generellt produktfel kan du få reklamera den helt och hållet.

Sprucken lur – ingen mer dejt

Är en trasig skärm osexigt? Det verkar i alla fall de tillfrågade i en undersökning tycka. Hela 86 % svarade att en sprucken skärm kunde innebära negativa inställningar mot en person. Vill du prova att snabbt laga den för att eventuellt komma åt känsliga filer kan du prova följande knep:

  • Ta lite tandkräm på ditt finger
  • Gnugga på skärmen
  • Torka rent med trasa

För stora repor går tyvärr inte att laga med det så kallade tandkrämsknepet, men mindre repor går att fixa på det sättet. Komihåg att en repig eller trasig skärm kan avge små glasflisor som inte är bra att få på sig, så det bästa är fortfarande att lämna in mobilen för reparation. För i slutändan kanske det inte är så superhett att smeta in sin telefon i tandkräm medan din dejt tittar på. I alla fall inte om du vill ha en chans till att ses igen!