Instagram tar över bloggarna

Mobilappen Instagram har näst intill tagit över bloggandet. Och bloggerskor som Kenza Zouiten tjänar numera sina pengar på just Instagram. Den som har kunskap och tålamod kan precis som henne börja tjäna pengar på sitt Instagramkonto.

12469205-taking-a-picture-of-the-food

I Dagens Nyheter kan man läsa om hur bloggerskan Kenza tjänar pengar på mobilappen Instagram. I och med att de svenska mode- och livsstilskändisarnas följare går över från bloggar till Instagram flyttar nämligen pengarna efter. De Instagramprofiler som har runt 200 000 följare kan ta mellan 15 000 och 30 000 kronor för att publicera ett par bilder som marknadsför en produkt. Modebloggerskan Kenza, med sina en miljon följare, kan därför fakturera hela 100 000 kronor för en produktplacering på sitt Instagramkonto. Enligt experter har Instagram tagit över från bloggarna i att vara det allra hetaste valet för annonsörer.

Skaffa fler följare

Men hur gör man då som Kenza och börjar tjäna pengar på sitt Instagram-konto? Till att börja med måste man ha en mobiltelefon och ladda ner appen. Det är även viktigt att man har rejält batteri i sin mobil, eftersom de mest populära Instagramkontona tar bilder i ur och skur. Detta kan man skaffa sig på http://www.batteriexperten.com/. Sedan är det självklart viktigt att ha många följare för att annonsörerna ska bli intresserade och för att tjäna de stora pengarna. Att lägga upp många och intressanta bilder är som sagt ett tips för att skaffa följare. Och de som har många följare tipsar också om att lägga ner lite tid på bilderna och verkligen se till att de är fina. Läs mer.

Sponsring måste synas

Något som man dock måste tänka på innan man gör reklam för ett företag i ett inlägg på Instagram, är att det måste framgå att inlägget faktiskt är sponsrat. Enligt marknadsföringslagen måste det för all reklam framgå tydligt att det handlar om just reklam, även om det är i sociala medier, skriver Metro.