Blogga med nya iPhone X

Det är lättare att hänga med i alla bloggar via sin mobil, de allra flesta sidor är numera responsiva och anpassar sig efter den enhet som används. Kanske kan iPhone X vara en mobil att läsa och skriva blogg från, den tar åtminstone riktigt bra bilder.

 

Det gäller dock att skydda smartphonen med rätt tillbehör, som skal och fodral. Det hittar du på Phonelife.se.

 

I Veckans Affärer går det att läsa om hur iPhone X sålde slut på bara 30 minuter, detta trots den väldigt höga prislappen på närmare 13 000 kronor. Det var de första volymerna av flaggskeppstelefonen iPhone X som inom några minuter efter att förbokningarna drog igång, sålde helt slut. Eftersom efterfrågan var hög och utbudet begränsat har nu leveranstiden för samtliga modeller ökat med upp till hela fyra till fem veckor.

 

Funktioner i iPhone X

 

Men vad för funktioner är det som folk redan stör sig på när det kommer till den nya telefonen från Apple? I tidningen Café kan man läsa att det handlar om:

 

  • Ansiktsigenkänningen Face ID
  • Utskärningen i skärmen
  • Kontrollcenter

 

Tydligen är det problem med Face ID eftersom man måste plocka upp telefonen och titta på den rakt framifrån, något som är jobbigt om en är van vid att endast behöva sätta fingret på Touch ID-sensorn, som med de tidigare telefonerna. Tydligen fungerar även ansiktsigenkänningen bäst på avståndet 25-50 centimeter från ansiktet, något som många tycker känns för nära. Den fungerar dock bra i mörker och sämre i ljus, något som många tycker är märkligt.

 

Vad gäller utskärningen i skärmen så är många appar inte anpassade för detta och det gör att utskärningen skapar ett hål i bilden eller så blir bilden krympt för att undvika denna. Det gör helt enkelt det svårt att få ut det mesta möjliga av superskärmen som ska vara så bra.

 

När det kommer till kontrollcenter är detta högst upp i det högra hörnet, något som gör att man inte når det om man håller telefonen i en hand.

 

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur experter runt om i världen tycks vara oeniga när det kommer till nya telefonen iPhone X. Många appar är ännu inte särskilt bra anpassade efter den speciella utformningen av skärmen och skärmkanterna är betydligt bredare än vad marknadsföringen gör gällande. Ändå säger många att det är den bästa telefonen hittills.