Ordna en bloppis

Är du en bloggare som älskar mode? Kanske har du ett stort antal plagg som du inte använder längre. Om du har ett hyfsat antal följare kan du ordna en bloppis, så får du både pengar på kontot och plats i garderoben.

Ordet bloppis är en sammanslagning av blogg och loppis. Det handlar om att sälja saker via sin blogg. Det vanligaste är att man säljer kläder, men egentligen går det att sälja vad som helst på detta sätt. Du kan välja att presentera prylarna som är till salu med en video eller med stillbilder. Vill du ge ett extra proffsigt intryck kan du skriva ut etiketter med uppgifter om pris, och gärna också annat som köparen kan vilja veta. Etiketter hittar du på http://www.applog.se/etiketter.html.

Att presentera sakerna som är till salu med en film är kanske allra bäst om du har kläder att sälja, eftersom du då kan visa hur det ser ut på kroppen.

Sofie Selling från Tullinge i Botkyrka är en av dem som har en bloppis.

– Det började med att jag tittade på andra bloggare. Där såg jag en tjej som hade gjort en video och gick runt och pekade på saker i sitt rum som var till salu. Jag tänkte att jag kunde göra likadant, att sälja saker på min blogg, säger Sofie Selling.

Skinnjacka och klockaEtt annat exempel på bloppis är när flera kändisar, ädribland många bloggare, skänkte kläder till Myrorna som auktionerade ut dem på Tradera. Läs mer om det här.

Fysisk bloppis

Det vanligaste är att en bloppis är en helt digital angelägenhet, men det förekommer även fysiska bloppisar, där modebloggare säljer sina kläder precis som en vanlig loppis. Stockholms modevecka 2016 avslutades med en bloppis där bl.a. Linn Herbertsson sålde plagg som hon hade tröttnat på. Arrangören själv tipsade om att leta efter å ena sidan basplagg, å andra sidan högklackade skor.