Blogga dig till toppen

Att ha sin blogg som jobb är någonting som blir allt vanligare. Med bloggprofiler som Kissie, Blondinbella, Dessie, Paow med mera har den nya blogglivsstilen blivit någonting som också många drömmer om att leva efter. Men hur går det egentligen till? Kan man leva på sin blogg? Och hur ska en göra för att lyckas?????????????????????????????????????????

En som lyckats, och som bloggar hela vägen till banken, är bloggaren Emma Sundh. Hon har bloggat sedan 2005 och med sin blogg Emmas Vintage har hennes blogg faktiskt lönat sig. Det hon gör är att se bloggen som en affärsverksamhet, med affärsplan och allt som hör till. Hon har också många tips till de som vill tjäna pengar på sin blogg.Bland annat menar hon på att bloggen bör vara unik, vara personlig men samtidigt proffsig. Det gäller att lägga ner mycket tid på bloggen och ständigt leta nya vinklingar som kan passa i ett inlägg.

 

Ett tips som hon inte lyfter fram, men som är av största vikt för att lyckas och framstå som en seriös bloggare eller bloggerska, är att ha ett eget domän namn. Det får du enkelt genom exempelvis sv.unoeuro.com, och du behöver inte heller betala dyrt för detta. Det är viktigt att du har ett domän främst för att det blir lättare att komma ihåg vad man ska skriva in för att hitta din blogg och för att också sökmotorer som Google ser din sajt som mer unik. Kika gärna också in på den här videon nedan om hur du gör för att tjäna pengar på din blogg, där får du många tips som kan ta dig till bloggtoppen. Glöm aldrig att din dröm alltid är värd att investera i, oavsett hur stor eller liten den är, just för att det är DIN dröm. Lycka till!