Marknadsför din podcast med rätt reklamprodukter

Som poddare har du säkert fullt upp med att hitta intressanta och spännande ämnen och att spela in nya avsnitt. Samtidigt är det viktigt att du kommer ut till så många lyssnare som möjligt och för det krävs en bra strategi. Här får du några värdefulla tips om hur du kan gå till väga.

Idag går det att trycka upp logos och budskap på i princip alla material och föremål. Du kan sätta namnet på din podd på allt från chokladbitar till dokumentväskor, från morgonrockar till bilprodukter. Utbudet på kvalitativa och innovativa reklamprodukter är större än någonsin och genom att införskaffa ett varierat förråd kan du marknadsföra dig på flera vis.

Hitta rätt teman för din reklam

Eftersom det finns så mycket att välja bland är det smart att välja promo-produkter som på ett eller annat vis kan kopplas till just din podd. Det mest uppenbara sättet att göra detta på är att trycka upp reklamprodukter som har med ditt tema att göra, exempelvis bagagebrickor till dig som pratar om resor, tumstockar för dig som bloggar om DIY eller kondomer för podcasts om sex och samlevnad.

En annan smart strategi är att gå in för att synas så mycket som möjligt. Till de mest populära poddämnena hör enligt Dagens Media musik, dokumentärer och intervjuer och om du sysslar med sådant är konkurrensen extra stor. Satsa därför på användbara produkter som kommer ses av många, exempelvis t-shirts och tote bags med stora, tydliga bokstäver och budskap.

Kommunicera med dina lyssnare

Tänk också på att även publiken älskar att bli hörd, även om det bara innebär att få sitt namn utannonserat eller att få en “gilla” av dig i sociala medier. Utlys regelbundna tävlingar där du har olika reklamprodukter som pris, till exempel ett par solglasögon till den som hittar på den coolaste sommarsloganen till din podd, veckans bild på Instagram eller energigodis till dem som deltar i en träningstävling som du utlyst.

Dina reklamprodukter kan också fungera som merch för din podd. Har du hängivna lyssnare kommer de säkert tycka att det är kul att skaffa hem grejer med din logga på. Sätt upp en webshop där du har ett brett utbud för dina lyssnare att välja bland. Det kommer både din podd och din plånbok tacka dig för!